همانطور که می دانید امروزه مصالح ساختمانی جدید به بازار عرضه می شود، که از طریق آن ها بتوان نقص های گذشته در صنعت ساختمان سازی را بر طرف کرد. اما همچنان استفاده از یونولیت کاربرد های فراوانی در صنعت ساختمان و همچنین صنایع دیگر دارد. اگر در زمینه یونولیت و معایب و مزایای آن اطلاعات کافی در اختیار ندارید، در این مقاله همراه ما باشید تا به معرفی یونولیت بپردازیم و مطالبی را خصوص اینکه یونولیت چیست و چه کسی آن را اختراع کرده در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا بتوانید با آگاهی کامل در مورد یکی از مصالح ساختمانی به نام یونولیت خریدی با اطلاعات بالا داشته باشید و در آینده و هنگام استفاده از آن دچار مشکل نشوید.
یونولیت چیست؟
همانطور که در مقالات قبل به طور مختصر برای شما توضیح دادیم،در پاسخ به ینولیت چیست می توان گفت، یونولیت (Ionulite) ماده ای سبک و متخلخل است که در ایران با نام های پلاستوفوم و آکاسیف نیز شناخته می شود. این ماده که یک نوع عایق ساختمانی سفید رنگ محسوب می شود از فرایند های شیمیایی به دست می آید و در واقع نوعی پلیمر است. از آن جایی که ماده اولیه این پلیمر در پتروشیمی مونومر استایرن می باشد و و دارای ساختار مولکول بنزنی است، به آن پلی استایرن انبساطی نیز گفته می شود.
همانطور که در مقاله کاربرد یونولیت گفتیم و به معرفی استاده های آن در صنایع مختلف پرداختیم، از این ماده ی سبک به عنوان عایق حرارتی و صوتی در دیوار ها و سقف ساختمان ها استفاده می شود. و همچنین برای عایقسازی، ساخت وسایل نیازمند عایق حرارتی و بستهبندی ابزار حساس الکتریکی، الکترونیکی و مکانیکی استفاده میشود.
تاریخچه کشف یونولیت
تاریخچه اختراع یونولیت که امروزه حوزه های گسترده ای از مواد اولیه عایق سازی در پروژه های ساختمان سازی را تحت پوشش خود قرار داده است، بسیار جذاب و خواندنی است. در سال های گذشته استفاده از یونولیت در پروژه های ساختمانی، کمتر متداول بوده است؛ و اگر هم به کار برده می شد بیشتر در بسته بندی تجهیزات برقی و برخی لوازم آسیب پذیر استفاده می شد. در چند دهه اخیر، استفاده از یونولیت در پروژه های عایق سازی ساختمان مورد اسقبال بیشتری قرار گرفته است.
در سال 1839 یک دانشمند آلمانی به نام Eduard Simon پلی استایرن را کشف کرد. در تحقیقاتی که این دانشمند انجام می داد، پلی استایرن، زمانی به دست آمد که برخی مواد از رزین طبیعی، جداسازی شدند.
در ابتدا سیمون نمیدانست که در حقیقت چه ماده ای را کشف کرده است و درواقع یونولیت چیست. برای آشکار شدن کشفیات تازه در تحقیقات، سیمون با یک متخصص شیمی آلی با نام Herman staudinger مشورت کرد. نتیجه ای که این دو دانشمند به دست آوردند، تشکیل زنجیره بلند استایرن به عنوان یک ماده پلیمری پلاستیکی معرفی شد. کشف این دو دانشمند در حقیقت، مرحله ورود به تولید انواع یونولیت و همچنین سایر مواد یونولیتی به شمار می رود.
در سال ۱۹۳۰ کمپانی آلمانی BASF توانست به صورت تجاری پلی استایرن را تولید کند. در حدود سال های ۱۹۳۷ اولین حجم مشخص از پلی استایرن به بازارهای کشورهای دیگر ارسال شد. آنچه امروزه از پلی استایرن در بازار فروش مواد پلیمری می شناسیم در حقیقت، مواد اولیه ای هستند که با استفاده از آن انواع پلی استایرن مخصوص بسته بندی، استایروفوم، فوم سقفی و فوم یونولیت سقفی تولید می شود.
یکی از دانشمندان متخصص علم شیمی در "کمپانی شیمیایی داو" با نام Ray McIntire توانست فوم پلی استایرن را تولید کند. این دانشمند می گوید اختراع یونولیت به صورت کاملا تصادفی بوده است. اختراع او در حالی اتفاق افتاد که او در تلاش بود تا یک عایق الکتریکی انعطاف پذیر را در زمان وقوع جنگ جهانی دوم پیدا کند.
ترکیب پلی استایرن که قبلا توسط دانشمندان آلمانی اختراع شده بود از نظر عایق بودن، خواص خوبی داشت اما بسیار شکننده بود. این دانشمند موفق شد با ترکیبی از استایرن با یک مایع فرار با نام ایزوبوتیلن، تحت شرایط فشار، یک پلیمر سفید رنگ به نام یونولیت را اختراع کند.
معایب و مزایای یونولیت چیست ؟
این ماده با کاربرد های فراوانی که در صنعت های مختلف دارد استاده از ان معایب و مزایایی را دارا می باشد که در ادامه برای شما شرح خواهیم داد:
- از اصلی ترین و مهم ترین مزایای یونولیت می توان به وزن کم آن اشاره کرد.
- این نوع عایق ساختمانی مقاومت بالایی در برابر رطوبت دارد.
- به دلیل طول عمر و دوام بالا بیشتر از عایق های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد.
- از مزایای بسیار خوب یونولیت برای طبیعت می توان قابل بازیافت بودن آن را نام برد.
- یونولیت امکان لمینیت شدن با استفاده از رزین اپوکسی را دارد.
- یونولیت را می توان در اشکال مختلف هندسی در اندازه های متفاوت استفاده کرد.
- به علت سبک بودن این ماده حمل و نقل آن بسیار آسان می باشد.
- یونولیت در برابر فشار می تواند مقاومت بالایی از خود نشان دهد.
- امکان چاپ و برچسب گذاری نیز بر روی این ماده وجود دارد.
· معایب یونولیت
- از اولین معایب یونولیت می توان به عدم مقاومت ان دربرابر حلال های آلی اشاره کرد.
- اگر در تولید یونولیت از کلروفروکربن استفاده شود می تواند برای لایه ازن آسیب پذیر باشد.
- در صورت رنگ آمیزی یونولیت با رنگ های روغنی می تواند قابلیت اشتعال آن بالا رود.
کلام آخر
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله ما در خصوص مزایا و معایب یونولیت و همچنین اختراع یونولیت توسط یکی از دانشمندان علم شیمی صحبت کردیم. قصد ما در این مقاله آشنایی بیشتر شما با یکی از مصالح ساختمانی به نام یونولیت و معرفی آن بود. بنابراین اکنون شما با در اختیار داشتن این اطلاعات می توانید با آگاهی کامل به خرید و فروش یونولیت بپرازید.
لازم به ذکر است که اگر قصد خرید انواع عایق ساختمانی یونولیت و یا پشم شیشه و مصالح ساختمانی دیگر مانند اسپیسر، واتراستاپ، رابیتس و ... را دارید می توانید خرید خود را از شهر مفتول انجام دهید. برای خرید از شهر مفتول و مشاوره رایگان فروش می توانید با شماره 54483_021 تماس حاصل فرمایید.
:: برچسبها:
یونولیت ,
کاربرد یونولیت ,
تولید یونولیت ,
پشم شیشه ,
اسپیسر ,
واتراستاپ ,
رابیتس ,
:: بازدید از این مطلب : 265
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0